Hoe werkt een kledingbak en waar vind je er een in
kledingbak

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen alleen schone en draagbare kledingstukken worden gedeponeerd. Dit omvat kleding, schoenen, accessoires en textiel zoals handdoeken en beddengoed.

Niet toegestane items in kledingcontainer

Het is niet toegestaan om natte, vervuilde of beschadigde kleding in de container te deponeren. Ook schoenen zonder bijpassend paar en zware materialen zoals tapijten en dekens horen niet thuis in de kledingcontainer.

Waar kan ik mijn oude kleding afgeven?



Waar kan ik mijn oude kleding afgeven?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je oude kleding af te geven in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij kledingcontainers in de buurt, kledingwinkels die een inzamelpunt hebben of lokale kringloopwinkels. Daarnaast organiseren sommige gemeenten ook speciale inzamelacties of kun je je kleding doneren aan goede doelen.

Wat gebeurt er met mijn oude kleding?

De ingezamelde kleding wordt vaak gesorteerd en gerecycled. Afhankelijk van de staat van de kleding kan het worden hergebruikt, gerepareerd of gerecycled tot nieuwe materialen. Op deze manier wordt voorkomen dat kleding op de vuilnisbelt belandt en wordt er bijgedragen aan een duurzamere samenleving.

Wat mag er niet in de kledingcontainer

Wat zijn verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in de kledingcontainer

Het is ten strengste verboden om natte of vervuilde kleding in de kledingcontainer te deponeren. Dit kan leiden tot schimmelvorming en het bederven van de andere kledingstukken die erin zitten.

Geen schoenen of textiel met grote gaten

Daarnaast mogen er geen schoenen of textiel met grote gaten in de kledingcontainer worden achtergelaten. Deze items kunnen niet worden hergebruikt en moeten op een andere manier worden afgevoerd.



Meer info: inzamelingsactie

Wat zijn de toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils?



Toegestane items voor kledingcontainer van het Leger des Heils

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mogen kledingstukken worden gedeponeerd zoals broeken, shirts, truien, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen. Ook beddengoed zoals dekens en lakens zijn welkom.

Verboden items voor kledingcontainer van het Leger des Heils

Niet toegestane items voor de kledingcontainer zijn onder andere kapotte of bevlekte kleding, matrassen en kussens, speelgoed, elektronica en tassen. Het is belangrijk om alleen schone en draagbare kledingstukken in de container te deponeren om ervoor te zorgen dat deze goed kunnen worden hergebruikt of gerecycled.

Wat zijn de toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils